Type 10

Typ 10 werd ontwikkeld vanuit een psychomotorisch gegeven: voor kinderen die het moeilijker hebben met schrijven omwille van fijnmotorische problemen, lees- en/of spellingproblemen, kan typen van groot belang zijn. Maar....
Bij klassieke typles kunnen verschillende valkuilen opduiken: er wordt veel belang gehecht aan herhaling van dezelfde bewegingen, tempo en er wordt gebruik gemaakt van één leerkanaal bv. enkel het auditieve of enkel het visuele kanaal en er is weinig individuele begeleiding.
Dit alles zorgt ervoor dat ook leren typen op een klassieke manier niet steeds haalbaar is voor deze kinderen of voor veel frustratie zorgt.
 
Bij Typ 10 wordt in kleine groepjes gewerkt waardoor aan elk kind afzonderlijk voldoende aandacht kan worden gegeven. Meerdere leerkanalen worden tegelijk aangesproken: er wordt gewerkt met verschillende kleuren, tekeningen en versjes om onbewust een bepaalde typhandeling te automatiseren.
Fouten mogen gemaakt worden en zijn er om uit te leren. Het typen moet door het kind als gemakkelijk en vlot ervaren worden. Tempo is geen aspect waarop Typ 10 zich baseert. Als het kind op het einde van de lessen op een vlotte manier kan typen is de doelstelling van Typ 10 bereikt.
 

Neem contact op

Praktijk Koza
Burgemeester Geyskensstraat 20 - 3580 Beringen
0494 77 40 01 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © praktijkkoza.be | Privacy policy

Website by It’s me